tiistai 5. toukokuuta 2015

Parsapizza

Parsaa, parsaa, enemmän parsaa! Rakastan parsaa ja tähän aikaan vuodesta sitä syödään ihan jatkuvasti. Nyt oli sitten vuorossa pizzaa lounaaksi. Parsapizzaa. Ja taistelu taikinan kanssa.


Parsapizza, piparjuuricreme ja kylmäsavulohi
1 pellillinen tai 2 pyöreää pizzaa
3-4 hengelle
Stockmann

1 pkt Kungsörnen-pizzataikinaa
1 pkt Cantadou-piparjuurituorejuustoa
2 mozzarella di Bufalaa
1 rkl oliiviöljyä
250 g kylmäsavulohta
nippu vihreää parsaa
sormisuolaa
mustapippuria
sitruunaa

Puolitin annoksen eli tein yhden pyöreän pizzan. Tai siis lähes pyöreän..... Taikina ei totellut meikäläistä lainkaan ja saikin sitten olla ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun käytän moista valmissekoitusta. Seuraava parsapizza saa pohjan tämän reseptin mukaan. Klik.


Eli aloitetaan. Valmista pizzataikina ohjeen mukaan ja yritä saada se kaulittua edes jotenkuten siedettävään muotoon.


Levitä huoneenlämpöinen piparjuurituorejuusto pohjalle sekä ohueksi viipaloitu mozzarella.


Viipaloi parsat vaikkapa juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Laita kulhoon, lisää oliiviöljy, sormisuola ja mustapippuri, sekoita ja levitä pizzan päälle.


Paista 240 asteisessa noin vartti tai kunnes pizzan reunat ovat mukavasti ruskistuneet. Juuri ennen tarjoilua pirskota pizzalle puolikkaan sitruunan mehu (unohdin) ja asettele kylmäsavulohiviipaleet kevyesti päälle.


Taikinan kanssa tappelua lukuunottamatta pizza oli helppo valmistaa ja herkullinen syötävä. Kylmäsavulohta ei pöydässämme ollut aikoihin ollut, joten sekin maistui oivalliselta pitkästä aikaa.


Olin saanut nuorimman tyttäreni kylään pariksi päiväksi ja koska (myös) hän rakastaa kokkailua, niin illallisen valmistumista sain seurata vain sivusta.


Hän valmisti meille avokadopastaa, tupla-avokadolla sekä sen kanssa chimichurrimarinoituja scampinpyrstöjä parilalla paistettuna. Aivan mahtava yhdistelmä! Kurkkaa reseptit linkeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti