torstai 12. huhtikuuta 2018

Keväthumpsahduksesta sairaslomalle

Kevätauringon paisteessa lähdin töistä kotiin, vaihdoin kadun puolta auringon mukaan. Mieli täynnä ideoita niin kodin, kuin mökinkin kunnostuksien suhteen. Elämä hymyili, kunnes viskasi katuun. Kirjaimellisesti. Silmä mustana, polvi auki ja nilkassa murtuma. Nyt kotona sairaslomalla, kyynärsauvat kaverina ja harmistus huipussaan. Tiedän, tiedän, että pahemminkin olisi voinut käydä, mutta ottaa vaan silti päähän.



Nyt sitten siskon mies remontoi yläkerrassa ja tämä rouva makoilee sohvalla kinttu suorana. Sääliksi kävi kuitenkin siskon miestä ja hänen evääkseen ottamiaan eineslihapullia, joten jos en muuta voi tehdä, niin voinhan aina kokata. Voin kokata, koska ihana ystävä kävi puolestani kaupassa! Tukiverkostolle iso sydän!


Tomaatti-broccolinipasta
4 annosta

400 g pastaa
250 g broccolineja
öljyä
suolaa

Tuoretomaattikastike
4 kypsää tomaattia 
½ dl  oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
½ dl basilikaa hienonnettuna


Gremolata -kastike
2 valkosipulin kynttä
1 (luomu)sitruunan kuori
1 ruukku lehtipersiljaa
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa



Aloita gremolata-kastikkeesta. Kuori valkosipulin kynnet, raasta sitruuna, hienonna persija ja jauha ainekset morttelissa tasaiseksi. Lisää suola ja oliiviöljy.



Valmista tuoretomaattikastike. Poista tomaateista kannat, lohko muutamaan osaan ja laita korkeareunaiseen kannuun tai muuhun astiaan. Lisää öljy, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita basilikasilppu lusikalla kastikkeen joukkoon.


Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. On tärkeää, että vesi oikeasti maistuu suolaiselta. Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta.


Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista broccolinit rapeiksi, muutama minuutti riittää. Ohjeessa sanottiin, että 1 dl öljyä, minä laitoin huomattavasti vähemmän. Mausta broccolinit suolalla.


Sekoita tuoretomaattikastike valutetun pastan joukkoon. Annostele lautasille. Nostele broccolinit annosten päälle, lisää vielä gremolata -kastiketta ja halutessasi parmesaaniraastetta.


Lähtökohtaisesti en pidä tomaattipohjaisista kastikkeista, mutta tämä oli todella hyvää! Tuntuu hassulta sanoa, että se ei ollut niin tomaattinen, vaikka siinä ei muuta ollutkaan kuin tomaattia.... Broccolineja rakastan, parhaan paistopinnan niihin saa muurikalla grillaten tai valurautapannulla paistaen. Ja gremolata viimeisteli maut. Loistoannos! Kyllä taas jaksaa makoilla tai remontoida, mitä nyt kenelläkin on hommana......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti