sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Hyvinkään Sveitsin uusi elämä


Historian lehdet havisivat äänekkäästi, kun Foodloversit suuntasivat kohti Hyvinkäätä ja Hotel Sveitsiä. 1980 -luvulla silloinen Rantasipi Sveitsi Sibizoineen oli suosittu biletyspaikka, jossa naapurikaupunginkin nuoret aikuiset kävivät ahkerasti juhlimassa. Paitsi minä. En muista, että olisin ollut siellä yökerhoilemassa milloinkaan ystävieni lailla. Toisaalta muutin Riihimäelle vasta 80-luvun alkupuolella ja eipä aikaakaan, kun jo elin pikkurouvaelämää, johon ei yökerhot juurikaan kuuluneet. Mutta tarinoita olen kuullut, jo aiemmin ja varsinkin tällä visiitillämme! Hotelli on rakennettu 1976 ja kultakausi osui juurikin tuolle 80-luvulle. Presidentti Kekkonen on kuuleman mukaan ollut vakioasiakkaita, ei ehkä siellä Sibizassa kuitenkaan tai mistäs sen tietää! Hotelli on toiminut myös Miss Suomi -kilpailujen kuvauspaikkana. Sittemmin hotelli rapistui ja viime vuodet on käyty julkisuudessa kovaakin polemiikkia kiinteistön kohtalosta. Vuosi sitten kiinteistö viimeinkin myytiin ja tämän vuoden lokakuussa se avautui Primehotelsin operoimana Hotel Sveitsinä. Eikä kyseessä ole vain pelkkä hotelli, vaan elämyskeskus monine palveluineen. Ravintoloiden lisäksi tarjolla on elokuvia, kauneushoitoja, kuntosalia, uimalaa, monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja vaikka sun mitä!


Meille oli järjestetty hotellin esittelykierros ja niinpä pääsimme näkemään niin BioRexin upeat aulatilat kuin erilaiset tarjolla olevat huonevaihtoehdot ja kabinetit yksityistilaisuuksiin. Yllä oleva kuva on BioRexin aulasta. Hyvinkäällä on erikoisuutena REX-sali, jossa on anniskeluoikeudet. On siis mahdollista ostaa sekä pieniä ruoka-annoksia, että alkoholipitoisia juomia mukaan saliin. Kiva idea, vaikka ajatus listalla mainitusta kinkkupastasta leffassa kuulostaakin hivenen oudolta.....



Hotellin upea sisustus on Vallilan suunnittelemaa ja täytyy sanoa, että näissä huoneissa jokainen yksityiskohta oli tarkoin harkittu. Puolivakavissamme suunnittelimmekin jo saunallisen neljän hengen (2 makuuhuonetta + olohuone) sviitin varaamista hemmotteluviikonloppua varten. Pitääkö hemmottelua varten aina matkustaa kauas? Eikö 13 km ole ihan riittävä matka irtiottoon?


Hotellista löytyy erilaisia ravintotolatiloja eri käyttötarkoituksiin. Yllä oleva kuva on TILA-ravintolasta. Rento, helppo, mukava ja välitön tapaamispaikka koko perheelle (nettisivujen mukaan). Rentous näkyy myös listalla: salaatteja, burgereita, pizzoja.




Me olimme varanneet pöydän ALKU-ravintolasta. Kaunis ja viimeistelty sisustus, jonka kruunaa koko seinän leveydeltä olevat suuret ikkunat, jotka varmasti kesäaikaan tuovat luonnon upeasti osaksi sisustusta. Nyt näimme vain siellä täällä valaistuja mäntyjen runkoja. Kauniita nekin!



Kauniisti katetun pöydän ääressä oli hyvä samppanjalasillisen siivittämänä tutkia ruokalistoja ja miettiä valintoja. Champagne Cuvee Dangin Fays (9,36 € / 12 cl), klassiset samppanjarypäleet: Chardonnay, Pinot Meunier ja Pinot Noir. Kuiva, raikas, mineraalinen, hieman yrttinen.


Keittiön tervehdyksenä ruokahalua herättämään saimme lusikka-annoksen hirvitartaria, punajuurta, suppilovahveroita ja kananmunaraastetta. Olisiko kuitenkin ollut mukavampaa, että lusikalla olisi ollut oma pieni katelautanen tai se olisi laitettu vaikkapa leipälautaselle, eikä tuosta noin vain paljaalle pöytäpinnalle? Emme ole mitään erityisen bakteerikammoista porukkaa, mutta lusikka kuitenkin laitettiin suuhun suoraan tuolta pöydältä.....


Leipävalikoima oli herkullinen, en edes muista, että tarjoiltiinko meille peräti kolmea erilaista, mutta tässä kuitenkin niistä kaksi. Toinen appelsiinilla ja fenkolilla maustettua maalaisleipää ja toinen pellavansiemenistä ruisleipää. Sekä savustettua voita ja päällä juurespölyä.


Meillä ei ollut yhteistä menua, vaan jokainen valitsi listalta mieleisensä annokset. Minä aloitin Lintu -annoksella (12 €). Linnunmaksapateeta, päärynää, paahdettua briossia ja pistaasimurua. Lintu oli broileria. Kaunis ja herkullinen annos. Ajattelin, että en voi mitenkään rikkoa näin kaunista kokonaisuutta ja pistellä sitä poskeeni! Myös astioille jo tässä vaiheessa erityiskiitos, olivat upeita.


Linnun kanssa viininä Thörle Riesling Feinherb Saksan Rheinhessenistä (7,68 € / 12 cl). Puolikuiva, täyteläisen hedelmäinen, ryhdikäs. Viini löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta (15,90 €, ravintolassa pullohinta 47,70 €).


Pääruuaksi valitsin Härkää ja selleriä (31 €). Hiilillä grillattua härän sisäfileetä, savuista selleripyreetä, lähimetsän sieniä ja vanhanajan pippurikastiketta. Loistoannos! Liha juuri toivotussa kypsyysasteessa (medium), maut kohdillaan. Selleripyreetä olisi kyllä voinut olla reilummin, sillä ensimmäinen ajatukseni, kun annos tuli pöytään, oli, että tuleekohan lisukkeet erikseen.....


Viinin valinta pääruualle ei ollut helppoa. Valintaa tuli hierottua ehkä turhankin pitkään ja lopulta kuitenkin päädyin melko helppoon......Chileäinen Montes Alpha Cabernet Sauvignon kun löytyy myös  ihan Alkon perusvalikoimasta (9,98 €). Tässä kohdin on sanottava, että nyt kirvelsi hinnoittelu! Maksoin 24 cl:n lasillisestani 16,32 €. Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, karhunvatukkainen, tumman kirsikkainen, suklainen ja tamminen juoma sopi kuitenkin pihvilleni suht mukavasti.

Viinivalintoihin emme valitettavasti valtavasti saaneet apuja melko kokemattomalta vaikuttaneelta tarjoilijaltamme. Suositusta kysyessämme hänen perusvastauksensa oli vastakysymys, mistä pidät? Meidän oli kuitenkin tarkoitus nauttia viinejä, jotka on ajateltu sopivan juuri kullekin annokselle, eikä mennä ainoastaan omien suosikkiviiniemme mukaan. Ehdottaisinkin, että menulle laitettaisiin valmiiksi jo 1-2 suositusviiniä, niin silloin helpottuisi sekä valitsijan, että suosittelijan elämä.


Jälkiruokana mantelia, kirnuvoita ja vadelmaa eli paahdettua mantelikakkua, mantelimurua ja vadelmajäätelöä (11 €). Viininä Farina Piero Bianco Passito del Veneto Italiasta (9,73 € ). Makea, intensiivinen, karismaattinen (?), vaniljaa, sokeroitua mantelia, täyteläinen. Rakastan jälkiruokaviinejä, joten tietenkin rakastin myös tätä. Mantelia mantelille, täydellinen liitto. Mutta millainen viini on karismaattinen? Hmmm......

Ihana ilta, täydellistä ruokaa, parhaat ystävät. Kokematon, mutta erittäin ystävällinen palvelu. Laskuni loppusumma sisältäen kaiken edellä mainitun oli 97,09 €. Se on paljon, Helsingin tasoa, mutta maksoin sen mielelläni. Tosin maksamisessa oli pientä säätöä, mutta lopulta pääsin rahoistani eroon :) Tänne tulemme varmasti uudelleen!

Kaiken kauneuden keskellä yksi asia kuitenkin pisti silmään. Miten tänne olikin valittu ehkä rumimmat ja halvimmat vesikannut ikinä! Pistäkää ne vaihtoon ja vähän äkkiä, pliis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti