torstai 30. marraskuuta 2017

Inkivääri-siemensnacksit

Reilut kaksi viikkoa aikaa Hotel Maman / Bistro Kulauksen / Nightclub Hörpyn avajaisiin. Näillä kaikilla nimillä kotini tunnetaan ja nyt on aika kohottaa malja sille, että olen kahlannut läpi vuoden mittaisen  melkoisen vuoristoradan. Vuoteen on sisältynyt sekä oman sydämen korjailua, että massiivinen remontti kotona. Ja kun tässä talossa juhlitaan, silloin laitetaan pöytä koreaksi!

Tarjottavien herkkujen miettiminen ja testailu on aloitettu. En siis tule tarjoamaan mitään "oikeaa" ruokaa, vaan buffeetyyppisesti kaikkea kivaa..... Nyt testaillaan inkiväärisiä siemensnackseja. Vielä ei kuitenkaan ole tietoa, päätyvätkö ne tarjolle, vai eivät.....


Siemensnack
K-Ruoka 6/2017

2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl suolaa
3/4 dl vaahterasiirappia
sormisuolaa viimeistelyyn


Sekoita siemenet ja mausteet. Lisää vaahterasiirappi, sekoita tasaiseksi. 



Painele seos kahden leivinpaperin välissä pellille tasaiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Poista päällimmäinen leivinpaperi ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarkkaile, että reunat eivät pala.



Anna jäähtyä ja murra tai leikkaa paloiksi. Leikkaaminen kannattaa tehdä heti uunista ottamisen jälkeen, helpottaa näin kovasti, jos haluat murtaa vähänkin säntillisempiä paloja.



Apua, miten hyvää. JATKOON! Testautan tämän vielä työkavereilla, katsotaan, mitä mieltä he ovat...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti