sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Hups, tulikin kasvisruokaa!

Hesarin Ruokatorstai ja työporukan viidestä naisesta kolme otti reseptin talteen. Yhdessä mietimme lisukkeet ja kaikki. Saas nähdä maanantaina, että moniko meistä jo nyt tänä viikonloppuna ehti ruuan toteuttaa.


Pähkinäiset punajuuri-vuohenjuustopihvit
5 annosta, noin 20 pihviä

2-3 (350 g) punajuurta
1 pieni (350 g) bataatti
½ dl hasselpähkinöitä
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl laventelia tai timjamia
150 g vuohenjuustoa

Kuori ja raasta sekä punajuuret että bataatti karkeaksi raasteeksi. Purista juureksista irtoava neste pois niin, että raaste on mahdollisimman kuivaa. Bataatista ei kyllä sitten irtoa yhtään mitään, mutta punajuurista kyllä. Varsinkin, kun käytin valmiiksi kypsennettyjä.


Kaada juuresraaste kulhoon, lisää joukkoon hasselpähkinärouhe ja kananmunat. Mausta suolalla ja laventelilla tai timjamilla. Minulla oli timjamia.


Lisää mukaan murennettu vuohenjuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi. 


Happyhamster on hankkinut avukseni (ja osin myös riesakseni) erinäisiä kodinkoneita. Tässä niistä yksi, joka kieltämättä oli varsin näppärä pähkinöiden pilkkomisessa.




Voit paistaa pihvit voissa pannulla. Neljä minuuttia per puoli keskilämmöllä. Tarkka yritin olla, mutta käry kävi :(



Joten parempi vaihtoehto oli paistaa pihvit uunissa, 200 asteessa 25 minuuttia. Noin ruokalusikallinen seosta per pihvi.



Lisukkeeksi pari tuntia valutettua jogurttia, joka maustetaan juoksevalla hunajalla sekä tuoreella minttusilpulla. Nam.

Ja tosiaankin sitten toimistolla yhdessä ideoitiin iltapäiväkahvin lomassa lisukkeita ja päädyimme kuskus-pohjaiseen salaattiin.


Tabbouleh-salaatti
Soppa365-sivusto
4 annosta

2½ dl bulguria tai kuskusia
5 dl kiehuvaa vettä
3 rkl oliiviöljyä
4 kpl tomaattia
½ kurkku
5 dl hienonnettua sileälehtistä persiljaa
2½ dl hienonnettua tuoretta minttua
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Persilja oli lehtipersiljaa ja mintuksi valitsin voimakkaaksi mainittua. Niin ja kuskusia olen tottunut käyttämään ja sen hyväksi todennut.


Laita kuskus kannelliseen kulhoon (tai syvälle lautaselle, johon saa toisen lautasen kanneksi) ja kaada sekaan öljy ja kiehuva vesi.


Peita kannella ja anna turvota noin vartti. Sekoita ilmavaksi haarukalla ja anna jäähtyä. Jäähtymistä odotellessa sitten pilkotaan......



Kuori ja kuutioi kurkku. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi hyvin pieneksi. 



Hienonna yrtit. Mausta. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja lisää jäähtynyt kuskus. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.


Hyvältä näyttää, vaikka kasviksia onkin, viestitti ystäväni kuvan nähtyään :) Ja todentotta, vasta tuon kommentin myötä itsekin huomasin, että kappas vaan, tuli tehtyä kasvisruoka-ateria! Ja hyvältähän tuo myös maistui, tosin vuohenjuuston makua olisin kaivannut enemmän, ehkä seuraavalla kerralla sen voisi vaihtaa voimakkaampaan.


Ja hyvin maistui sekä tabbouleh että minttujogurtti myös sunnuntaiaamun munakkaan kaverina! Ja taitaapa vielä riittää töihin evääksikin näitä herkkuja. Voidaan sitten porukalla vertailla tuotoksia.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti