torstai 13. elokuuta 2015

Lomalöysäilyä ja luomuruokaa

Kyllä se on myönnettävä, että bloggaus on ollut nyt vähän kesäterässä ja lomamoodissa. Pikkuhiljaa töihin paluun myötä tästä kyllä käynnistyn! Ilahduttavasti on kuitenkin löysäilystäni huolimatta riittänyt lukijoita, siitä olen iloinen!

Lomalla on tehty muutama mukava reissu, testailtu uusia ravintolalöytöjä ja jopa siivottu Happyhamsterin varastoja. Tarinoiden työstäminen on kyllä jo hyvässä vauhdissa, mutta loppusilaukset puuttuvat. Niitä ennen tein ruokaa, sitäkin pienen luovan tauon jälkeen.... Inspiraatio tähän tuli tämän viikon lähiruokarenkaan ostoksista. Lampaan jauhelihaa Hirsijärven luomu- ja lammastilalta sekä parsakaalia Lehtokummun luomutilalta. Kukkakaalit olivatkin valmiina jääkaapissa. Ne olivat ihan vaan Prismasta, kotimaisia kuitenkin.


Kahden kaalin jauhelihapaistos
4-5 annosta

n. 1 kg kukkakaalia
300 g parsakaalia
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria
2 dl ruokakermaa
175 g juustoraastetta

Näin meni siis alkuperäinen ohje, jota lähdin hivenen soveltamaan. Käytössäni oli siis yksivuotisen uuhen (=täyskasvuinen karitsoinut naaraslammas) jauhelihaa 640 g, joten pistin kaikkea muutakin vähän reilummin.

Pilko kukkakaali ja parsakaalin varret, keitä niitä suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Lisää sitten parsakaalin nuput ja keitä vielä 3 minuuttia. Valuta ja laita ne voideltuun uunivuokaan.


Kuullota sipulisilppu ja paista jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Minä laitoin vielä lisäksi kuivattua ruohosipulia, kuivattua valkosipulia ja pakastimesta löytynyttä pilkottua kevätsipulin vartta. Lisää seokseen ruokakerma ja puolet juustoraasteesta.


Kaada jauhelihaseos vuokaan kaalien päälle ja pöyhi vähän sekaisin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää loput juustoraasteesta paistoksen päälle ja anna gratinoitua uunissa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on mukavan ruskistunutta.


Minulla oli juustoa vähän reilummin, sillä samalla siinä inventoin pakastinta, niin siellähän oli pussillinen raastettuja juustonjämiä. Mukaan vaan ja toimi vallan hyvin!


Ruuasta tuli todella hyvää! Taas sitä mietin, että miten yksinkertaiset asiat vaan maistuvat niin hyvältä. Ruoka on nyt annosteltu eväsrasioihin pakastimeen ja sieltä sitä on kiva napata töihin mukaan annos kerrallaan.


Ja nyt lupaan, että seuraavaksi pääsette kanssani kesäretkelle Raumalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti