maanantai 11. toukokuuta 2015

Salviavoissa uitettu kuha

Tämmöisessä yhden hengen huushollissa, jossa ruuanlaitto erittäin usein lähtee vähän käsistä, eikä syöjiä aina ole rykmentin verran paikalla, on myös melkoinen hävikin vaara. Kaverini tietävät, että olen mestaripakastaja. Pakastan oikeastaan ihan mitä vaan maidosta punaviiniin ja yrttisilpusta sitrusviipaleisiin. Mutta joskushan ne pakasteetkin on käytettävä! Seuraava pakastimesta ravinnoksi siirtyvä pääruoka-aine oli nyt kuha. Oulujärven järjettömän kokoisia kuhafileitä hankin pääsiäistä varten, kun valmistin kuhaa gremolata. Niistä fileistä yksi jäi odottamaan aikaa parempaa eli tätä päivää.


Jääkaapissa pyöri myös parsanippu ja keittiön ikkunalla sekalainen kokoelma yrttejä, mm. salviaa, jota rakastan yli kaiken. Siispä hakusanat ihmeelliseen googleen ja niin löytyi salvialla maustettu kuha ja parsa-perunapaistos. Vihanneslokeron perunat lykkäsivät jo ituja siihen malliin, että siirsin ne suosiolla roskiin ja päätin keskittyä parsaan. Mikäli alkuperäinen ohje kiinnostaa, niin se löytyy Ruokala.net -sivustolta, klik. Tämä oma versioni on kalan osalta ohjeen mukainen, mutta muuten reippaasti sovellettu.

Salvialla maustettu kuha
kuhafilee
suolaa
valkopippuria
voita
tuoretta salviaa silputtuna
sitruunamehua


Laita kuhafilee leivinpaperin päälle pellille, mausta suolalla ja valkopippurilla. 


Ruskista voi paistinpannulla, lisää sitruunamehu ja silputtu tuore salvia. 


Valele salviavoi kalan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmis!

Parsalisuke
parsaa
voita
kevätsipulia silputtuna
suolaa
mustapippuria
ranskankermaa


Kuori parsat, pilko muutaman sentin mittaisiksi ja keitä noin  5 minuuttia. 



Valuta ja pyörittele paistinpannulla voissa. Itse käytin pannua, jossa oli valmiina salviavoin jämät ja siihen lisäsin vähän uutta voita. Lisää kevätsipulisilppu ja mausta.


Nosta kalapala ja parsalisuke lautaselle. Valele salviavoita päälle. Nokare ranskankermaa vielä mukaan. Todella hyvää ja helppoa!


Ja jättifileestä jäi vielä huomisellekin illalle syötävää. Mitähän seuraavaksi kaivaisin pakastimesta? Lohta, jauhelihaa vaiko karitsan paahtopaisteja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti