maanantai 19. toukokuuta 2014

Muurinpohjaletut ja kesä, pettämätön yhdistelmä


Muurinpohjaletut kuuluvat kesään. Ehdottomasti. Sen jälkeen kun kaksi vuotta sitten hankin Muurikan kesäkeittiön mökille, ovat letut kuuluneet vakio-ohjelmaan. Muurikkani on muutenkin ihan ehdoton! Välillä naureskellen sanon, että hoivaan ja pidän siitä huolta paremmin kuin lapsistani aikanaan :) Tämän kevään ja kesän ensimmäiset letut paistuivat heti toukokuun alussa, äidille.

Muurinpohjalettujen perusohje on OpaMuurikan sivuilta napattu. Siihen tarvitset:


1 litra maitoa (täysmaitoa)
2 munaa
1½ tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
2½ dl vehnäjauhoja

Maitoallergisen ystävän ollessa paikalla vaihdan maidon vissyyn ja tulee oikein rapean pitsireunaisia lettuja!

Kaikki ainekset kulhoon.......
.....ja sekoitus.

Tupperwaren mehukannulla valmis taikina on helppo kuljettaa mökille tai vaihtoehtoisesti voit kaataa sen 1½ litran limu/vesipulloon, koska siitä taikinaa on helppo mökki (tai retki) -olosuhteissa annostella pannulle.

Ennen jokaista lettua, lisää voita/rasvaa pannulle ja sitten vaan kaadat taikinan.......
.....ja paistat ihanan rapsakaksi.

Vastapaistetun muurinpohjaletun viimeistelin omatekemällä omenahillolla, jonka ohjeen löydät täältä, klik.

Ja tämä sama taikina käy loistavasti myös suolaisten täytteiden kääreeksi. Vaikkapa nyhtöpossun jämät voit piilottaa lettuun, kääräistä rullalle ja kuorruttaa juustolla. Kuten täällä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti