lauantai 4. tammikuuta 2014

Pastaperjantai ja perjantaipullo

Odotan malttamattomasti Safkaa -kirjan kirjoittajien uutta kirjaa Safkaa - maanantaista sunnuntaihin, joka ilmestyy 21.1.2014. Menen varmaan heti aamusta Akateemisen kirjankaupan oven taakse odottamaan kaupan avautumista...... Onneksi he julkaisivat blogissaan maistiaisia tulevasta ja sitähän oli pakko heti päästä testaamaan.

Karitsanfileepasta

Neljän hengen satsiin tarvitset:

400 g karitsan sisäfileetä, mureaa ulkofileetä tai sisäpaistia
suolaa
mustapippuria
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
kourallinen lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl voita
2 timjaminoksaa
1 rosmariininoksa
2 rkl soijakastiketta
1,5 dl valkoviiniä
n. 400 g pastaa
parmesaania



Kuutioi liha nopan kokoisiksi paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla.


Viipaloi salottisipuli, hienonna valkosipulit, halkaise tomaatit, silppua lehtipersilja.


Ruskista lihoihin öljyssä nopeasti kaunis pintaväri, siirrä lihapalat lautaselle.


Laske lämpötilaa. Kuullota sipulit voissa, lisää pilkotut timjami ja rosmariini. Sitten soija ja valkoviini. Keittele kunnes suurin osa nesteestä  on haihtunut. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä. Ota keitinvettä hieman talteen ennen valutusta.


Laita tomaatit, lehtipersilja, lihapalat sekä lihoista lautaselle valunut lihasneste pannulle ja kuumenna täysillä hetki. Kaada valutettu pasta pannulle ja lisää keitinvettä, jos on tarpeen. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla, viimeistele parmesanraasteella. Ja sitten syömään!



Itse käytin karitsan sisäfileitä, joita 400 grammaan meni 4 kpl. Salottisipuleita pilkoin kolme, samoin valkosipulinkynsiä. Makuasioita! Seuraavalla kerralla käytän rutkasti enemmän myös tomaatteja sekä kaikkia yrttejä.

Reseptin luojat suosittelivat viiniksi täyteläistä chiantia. Päädyin kuitenkin keskitäyteläiseen vaihtoehtoon, Castiglioni Chiantiin. Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, kevyen yrttinen, hennon mausteinen. Täyteläiset chiantit maksavat helposti yli 20 euroa, joten siihen verrattuna tämä 11,39 euron sijoitus oli ihan maltillinen. Viini-lehti antaa juomalle kolme tähteä eli laadukas ja hyvin tehty. Kerrankin toimin niin, että kaadoin viinin karahviin hengittelemään :) Viini toimi hyvin pastan kanssa, joten olin huojentunut vaikka en sitä täyteläistä hankkinutkaan.


Vieraakseni sain siskon ja siskon miehen. Hyvin näytti heillekin ruoka maistuvan ja jopa viini sai hyväksyviä nyökyttelyjä sisareltani, jonka toinen nimi on Riesling :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti